Voor veel mensen is het in de financiële sector is het een onzekere tijd. De ene reorganisatie is net afgerond en wordt al snel weer opgevolgd door een nieuwe reorganisatie. Werkwijzen en strategieënworden vernieuwd. Agile way of working is hier een mooi voorbeeld van. Hierbij wordt er gewerkt met zelfsturende en zelforganiserende teams. Een belangrijke voorwaarde voor zelfsturende teams is de zichtbaarheid van talenten en competenties. Een reorganisatie is voor jezelf ook wel weer een moment van bezinning. Wil je rustig blijven afwachten wat er op jouw pad komt,  geef  je belangstelling aan voor een andere functie of maak je gebruik van een vertrekregeling en ga je op avontuur buiten de financiële sector? Wat past bij jou en waar krijg jij energie van? Welke keuze je ook maakt, zichtbaar zijn helpt je bij elke keuze. Wat betekend zichtbaarheid voor jou?

Een quote van Nelson Mandela!

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness that frightens us most.

Zichtbaar zijn.

Wat is het soms toch moeilijk om jezelf te laten zien of in je eigen kracht te gaan staan. Of eigenlijk gewoon doen waar je hart en ziel blij van wordt. Als jij jouw passie en talent aan de wereld laat zien, dan laat de wereld zich aan jou zien.  Alles begint dan te stromen in positieve zin. Hoe mooi kan dat zijn. Authenticiteit is hier de uitkomst van. En vanuit jouw authenticiteit inspireer en motiveer je mensen en zet je andere mensen in beweging.

Angst, onzekerheid en weerstand.

Waar komt die angst, onzekerheid en weerstand toch vandaan, waardoor we niet in onze eigen kracht gaan staan? Misschien zijn we enerzijds bang voor afwijzing, teleurstelling of negatieve feedback en anderzijds hebben we geen controle over wat er op ons pad komt als we ons wel zichtbaar maken.  Dat je weerstand voelt bij verandering is heel normaal. Een dosis gezonde spanning en weerstand staan ook voor persoonlijke groei. Wanneer angst en onzekerheden ons parten gaan spelen komen vele mensen niet in beweging of niet in de juiste beweging. We vervallen misschien in oude gedragspatronen, we gaan situaties uit de weg en er worden confrontaties vermeden.  Je bent  misschien wel op zoek naar een baan buiten het mooie bedrijf waar je werkt, omdat je de overtuiging hebben dat jouw talent niet gezien wordt en/of niet past binnen de cultuur van het bedrijf.

Het allerbelangrijkste in zichtbaarheid is dat we eerst zelf moeten ervaren waar ons talent ligt en waar ons hart en onze ziel blij van worden. Als wij onszelf voldoende respecteren, waarderen en vertrouwen hebben in ons eigen kunnen, dan stralen wij dit uit. En dan zullen andere mensen dit ook waarnemen. Dat wat wij zaaien, kunnen wij dan ook oogsten.

Mijn grootste kracht!

Ik ben Sandra Huisken en mijn grootste kracht is mijn intuïtie! Hierdoor ben ik o.a. heel snel in staat om talenten, ontwikkelpunten en (latente) behoeften inzichtelijk te krijgen. Ik spring in op dat wat nodig is om jou en je team zichtbaarder te maken. Door mijn passie en mijn bijzondere talenten kan ik heel snel spiegelen, schakelen, verbinden en anticiperen. Wanneer de zichtbaarheid wordt vergroot heeft dat niet alleen effect op één persoon, maar op het hele team.
Vergroting van zichtbaarheid zorgt o.a. voor: meer openheid, duurzame inzetbaarheid, betere resultaten, minder ziekteverzuim, betere samenwerking, verandering van structuur en misschien uiteindelijk ook wel van cultuur!

Tijdens mijn loopbaan bij de ABN AMRO Bank heb ik vele collega’s  in Twente en Drenthe op mijn unieke wijze mogen coachen. Tevens heb ik diverse workshops Zichtbaar vanuit Talent, de workshop de Kracht van Communicatie en de tweedaagse training Schitteren vanuit Innerlijke Kracht mogen geven in District Groot IJsselland, de afdeling Hypotheken in Amersfoort, Private Banking Friesland/Groningen, het Grid Investments in Amsterdam, het Diversity Netwerk in Amsterdam, het Vrouwennetwerk Women on the Move en de Medezeggenschapsraad Retail & Private Banking in Amsterdam. Daarnaast ben ik spreker geweest bij meerdere evenementen oa. bij een Districtsbijeenkomst Lef en Durf in Almelo, Kwartaalkickoff Emmen/Coevorden,  lezing in Het Dilogues House in Amsterdam, afsluiting van het Career Accelaration Project in Amstedam en tijdens een bijeenkomst van alle Medezeggenschapsraden van ABN AMRO in Amsterdam.

Door het inzetten van mijn bijzondere talent zijn vele collega’s in beweging gekomen.
Resultaten hieruit zijn oa:

 • Solliciteren op andere functie
 • Starten met een opleiding
 • Eigen bedrijf gestart
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer lef en durf
 • Stem durven laten horen
 • Meer balans tussen werk en privé
 • Enthousiaste medewerkers
 • Betere samenwerking
 • Openere communicatie
 • Meer gelijkwaardigheid
 • Duurzamere inzetbaarheid
 • Positiever etc

Om mijzelf, maar vooral mijn talent zichtbaarder te maken heb ik destijds Gerrit Zalm een mail gestuurd en hem kort verteld dat ik District Twente in beweging had gekregen en heb ik hem uitgenodigd voor een gesprek. Ik heb een twee uur durend inspirerend programma over persoonlijk leiderschap en duurzame inzetbaarheid in elkaar gezet waarin Gerrit mij en mijn collega’s van kantoor Almelo beter heeft leren kennen. Een supergave ervaring!

Ik ben Sandra Huisken en ik ben een inspirator, coach, spreker en trainer en ik heb mijn talent volledig in het spotlight gezet door o.a. mijn baan bij ABN AMRO op te zeggen om met mijn eigen bedrijf Inspirerend Werken verder te gaan.  Sinds is deze stap heb gezet heb ik meer succes, veel meer energie en veel meer levensvreugde! En dat gun ik jou ook!

Wil jij je eigen zichtbaarheid en/of die van jullie team vergroten neem dat contact met mij op.
Je kunt mij bereiken via mijn telefoonnummer 06-15006650 of via mijn mailadres
info@inspirerendwerken.nl of via mijn website www.inspirerendwerken.nl

12 Tips

Tot slot geef ik jullie 12 tips om je eigen zichtbaarheid te vergroten. Deze tips kunnen je helpen bij elke vervolgstap die jij zet. Veel succes gewenst.

 • Iedereen is gelijkwaardig, we hebben alleen niet hetzelfde talent
 • Durf je kwetsbare kant te laten zien.
 • Ontwikkel je sterke punten.
 • Stop bescheiden te zijn.
 • Deel de resultaten van je werk.
 • Weet wat jou uniek maakt.
 • Toon oprechte interesse in anderen.
 • Vergelijk jezelf nooit met anderen.
 • Wees dankbaar en spreek dit uit.
 • Stap uit je comfortzone!
 • Blijf positief gestemd.
 • Vergeet niet te lachen.

.