Hé jij, ben jij wel trouw aan jezelf?

Herken jij ook dat je misschien toch nog te vaak klaar staat voor een ander en dat je daardoor je eigen wensen en behoeften maar weer eens in de ijskast hebt gezet? Innerlijke frustratie alom en soms heb jij het misschien wel niet eens in de gaten.

Jaknikker
Ik weet als geen ander wat  te veel pleasen met je doet. Ik was die jaknikker die het woord Nee niet in mijn vocabulaire voorbij zag komen. Ook het te veel Ja zeggen tegen super leuke uitdagingen ging ten koste van mijzelf.  Ik stond kortom altijd maar klaar voor een ander en vergat mijzelf!

Te vaak nee zeggen
Het te vaak nee zeggen tegen jezelf gaat o.a. ten koste van:

 • Je energielevel
 • Je eigenwaarde
 • Je zelfvertrouwen
 • Plezier in je leven

Kernwaarden
Ik heb mogen voelen en ervaren waar mijn grenzen liggen en voor welke kernwaarden ik sta! Het was een weg van vallen en opstaan, maar o zo waardevol. Mijn kernwaarden zijn:
Inspireren, creëren, groeien en verbinden.
Ik heb zo veel kennis en wijsheid in de loop der jaren mogen vergaren en deel deze dan ook graag met jou.

Hierbij geef ik jou de 3 belangrijkste tips om trouw blijven aan jezelf!

 • Luister naar je lichaam.
  Je lichaam reageert bewust of onbewust op alle beslissingen die je neemt. Wanneer jij de juiste beslissing hebt genomen, welke sensaties in je lijf neem je dan waar ? En stel deze vraag dan ook een andersom. Wanneer jij de verkeerde beslissing hebt genomen hoe reageert je lijf daar dan op. Je lichaam is een mooie graadmeter in het nemen van de juiste beslissingen. Luister naar je intuïtie in deze.

 • Je hoeft niet aardig gevonden worden.
  Het gaat erom dat je competent gevonden wordt. Het aangeven van grenzen wordt enorm gewaardeerd. De stabiele factors binnen een team die maken het minst snel promotie, omdat zij vaak geen nee kunnen zeggen en het aangeven van grenzen wordt als super moeilijk ervaren.
 • Breng jouw kernwaarden helder in kaart.
  Als je binnen jouw functie 1 van jouw kernwaarden niet de ruimte krijgt, dan loop je langzaam leeg op energie wat uiteindelijk kan leiden tot die Bore-out of Burn-out.
  Blijf trouw aan jouw kernwaarden en kies er niet meer dan 3 of 4.

Het trouw zijn aan mijzelf levert mij heel veel positieve energie, plezier in mijn leven en meer succes op en dat gun ik jou ook!